Elevii Școlii Postliceale „Ana Aslan” din Onești, viitori asistenți medicali generaliști, în număr de 25, coordonați de doamna Lenuța Ambrozie, Asistent Șef secția ATI a Spitalului Municipal Onești „Sf. Ierarh Dr. Luca”, au vizitat Centrul rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice în virtutea parteneriatului dintre cele două instituții. Aceștia au fost repartizați în două grupe, având doi coordonatori, asistenți medicali generaliști din cadrul centrului, care le-au arătat activitatea departamentului medical de îngrijire a vârstnicilor rezidenți.

Viitorii asistenți medicali au ajutat la administrarea tratamentului, au efectuat pansamente și au îngrijit escare cu emoție, dar și profesionalism. De asemenea au monitorizat funcțiile vitale ale bătrânilor și, un aspect important al meseriei de asistent medical, au socializat cu beneficiarii așezământului, le-au povestit și la rândul lor au ascultat poveștile de viață ale acestora.

Această zi a oferit tinerilor o experiență de neuitat pentru cariera și viitorul lor, iar bătrânilor o alinare trupească și sufletească, amintindu-le de copiii și nepoții lor.

Pânzaru Liliana