Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a organizat sâmbătă, 12 iunie 2021, la Iași, o sesiune de formare a voluntarilor care vor participa la tabăra de la Poiana Sărată „Înapoi la origini”. Formatorul sesiunii a fost Tiberius Cantaragiu, acesta pregătind o serie de jocuri de teambuilding și de cunoaștere. Scopul acestui training a fost cel de a face cunoștință cu echipa de voluntari și de a-i pregăti pentru experiențele care vor urma în cadrul taberei.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” organizează tabere de vară în Poiana Sărată, comuna Oituz, judetul Bacău, în parteneriat cu Protoieria Onești, Parohia Poiana Sărată, ATOR Onești și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

„Trainingul, pentru mine, a fost cu adevărat formator, îmbinând frumos partea de socializare cu amuzamentul și informațiile utile, necesare taberei. Am simțit faptul că am putut forma destul de ușor legături cu ceilalți voluntari. Am învățat că dincolo de temeri și îngrijorări, o tabără e mai cu seamă un joc în care esențialul este creșterea în bucurie, atât a noastră, cât și a copiilor.” ( Anca Lascăr, studentă în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă- Iaşi, secția Asistență Socială, anul II)

„A fost o după-amiază cu soare și bucurie în suflet, în care am petrecut timp de calitate cu oameni dragi, cu valori morale bine structurate și întemeiate, făcându-mi o mare bucurie să petrec  timp alături de ei.” ( Mihaela Filote, absolventă în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, secția Asistență Socială)

„Acest training ne-a oferit oportunitatea să luăm în considerare ceea ce trebuie punctat în fiecare joc, morala, sentimentele şi învăţăturile din spatele acestora. Aceste activităţi sunt elemente cheie pentru a stimula curiozitatea şi entuziasmul participanţilor. Am încredere astfel că la finalul taberei, vom avea mai mulţi prieteni, iar copiii îşi vor aminti cu drag de noii lor prieteni.”  (Ştefan Bârgăoanu, student în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă – Bucureşti, secţia Teologie Pastorală, anul I)

(Ioana Bitnic, Coordonator Tabără Poiana Sărată)