• Str. Nemirei 174, Hârja, comuna Oituz
  • +40 752 270 375

Îngrijire la domiciliu persoane vârstniceDESPRE PROIECT

Conform acestui serviciu social furnizăm asistenţă medicală şi îngrijire, îngrijire paleativă la domiciliu, socializare şi petrecere a timpului liber, consiliere socială, psihologică tuturor beneficiarilor, în conformitate cu planul de intervenţie stabilit.

Serviciul este implementat pe raza comunei Oituz şi a satului Hârja și a comunei Breţcu – Covasna, în funcţie de autosesizări şi solicitări.

Serviciul de îngrijire la domiciliu deserveşte un număr de 20 de persoane vârstnice,  persoane singure sau care au copii la sute de km distanţă, persoane bolnave, greu deplasabile sau imobilizate care trăiesc în lipsuri şi singurătate.

Veniturile lor sunt limitate, mulţi beneficiază doar de ajutorul social astfel că din economii abia reușesc să îşi procure hrana de la o lună la alta. Materiale sanitare şi de curăţenie de care îngrijitorii la domiciliu au nevoie în procesul de îngrijire şi asistenţă a acestora sunt procurate de instituție, periodic, beneficiarii  primind pachete cu alimente şi ocazional orteze și cadre de mers.