• Str. Nemirei 174, Hârja, comuna Oituz
  • +40 752 270 375

ATELIER DE CROITORIE ȘI BRODERIEDESPRE PROIECT

Pe harta complexului ștefanian de la Hârja, în data de 4 ianuarie 2016 a mai fost adăugat un alt punct de referință, inaugurarea Centrului Multifuncțional de Economie Socială cu activitatea principală a atelierului de croitorie și borderie.

Centrul Multifuncțional de economie socială care poastă hramul Sfântul Cuvios Teoctist a fost ridicat din donații și sponsorizări, prin implicarea și dăruirea unor oameni de suflet, din dorința de a susține activitățile social-filantropice și serviciile furnizate vârstniciilor și copiilor.

În cadrul acestui atelier se lucrează costume naționale românești, pentru că dorim să ne structurăm mai bine identitatea, promovând valorile tradiționale românești în contextul globalizări și mondializării.

Beneficiile materiale, conform legii economiei sociale, vor fi reinvestite în activitățile social – misionare și cultural – educative ce vizează persoanele vârstnice instituționalizate, bătrânii de la domiciliu, copiii fără posibilități financiare, dar și pe cei cu potențial intelectual ridicat din cadrul Centrului de excelență (C.E.D.R.I.C.)