• Str. Nemirei 174, Hârja, comuna Oituz
  • +40 752 270 375

Sera de legumeDESPRE PROIECT

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în toamna 2015 s-au pus bazele unei structuri de economie socială care produce legumele necesare hranei zilnice a beneficiarilor și angajaților instituției.

Activitatea de menținere a unui solar la capacitate maximă presupune forță de muncă și timp, aceasta ne-a fost oferită inițial de cei care știu cum stă treaba cu munca în solarii și anume cetățenii din Matca, acolo unde există cel mai mare bazin legumicol din țară. Voluntarii veniți din această localitate ne-au ajutat la ridicarea și dotarea cu sistem profesional de irigare, dar și la plantarea celor mai folosite legume de către beneficiari.

Astăzi, activitatea se desfășoară în continuare cu voluntari, de data aceasta cu angajații instituției noastre, care dedică timp din timpul lor pentru a ajuta acolo unde e mai mare nevoie.

Pe viitor ne dorim ca aici să muncească persoane vulnerabile din comunitate, șomeri sau persoane fără loc de muncă cu venituri extrem de reduse, în pragul sărăciei.

Activitatea din solar susține astfel întreg complexul de servicii sociale de la Hârja, diminuând costurile alimentației, dar cel mai important eliminând riscul folosirii unor legume necalitative.