Luni, 19 decembrie, de la ora 14, La Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, copiii Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Intelectuale și Culturale ale tinerilor (C.E.D. R.I.C), din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja, au prezentat un program artistic de Crăciun, care a cuprins colinde, meditații lirice la duminicile din preajma Nașterii Domnului și o piesă de teatru creștin reunite sub genericul: „Vin colindători, cum veneau odată, leru-i ler”.

Cu emoții, dar și cu bucuria de a vesti Nașterea Domnului micii colindători beneficiari ai serviciilor sociale oferite prin intermediul Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” Hârja au ajuns în după-amiaza zilei de luni la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman.

Aici, în prezența IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și a consilierilor și inspectorilor de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, copiii corului „Stephanos” au făcut să răsune Catedrala arhiepiscopală din Roman de colinde tradiționale cântate în glasuri cristaline de copii. Îndrumați de Iulia Catargiu, tinerii colindători, prin prestația lor, au reușit să amintească celor ce i-au ascultat de glasurile îngerilor ce L-au slăvit pe Domnul în Noaptea Sfântă a Nașterii Sale.

Programul a continuat cu aducerea în atenția celor prezenți a trei dintre meditațiile lirice alcătuite de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim referitoare la această perioadă a anului liturgic. Copiii au recitat cu multă sensibilitate dovedind că, sub îndrumarea părintelui Ilarion Mâță, au înțeles și și-au însușit conținutul acestora.

În încheierea programului lor de Crăciun, copiii veniți de la Hârja au prezentat piesa de teatru creștin „Spre Betleem venim și noi acum”, interpretată de tinerii membri ai trupei „Micul Prinț” din cadrul Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Intelectuale și Culturale ale tinerilor (C.E.D. R.I.C), sub coordonarea Alinei Puiu, ergoterapeut în cadrul Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.

Prezent la eveniment, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a apreciat efortul și prestația copiilor:

„Vă felicit pentru cât ați învățat pentru acest spectacol și vă îndemn ca, așa cum astăzi ați binevestit Nașterea Domnului în Catedrala arhiepiscopală din Roman, să va faceți vestitori ai Evangheliei și în alte orașe ale eparhiei, la Bacău, Onești și Târgu Ocna. Vă dorim să rămâneți permanent curați, inocenți și inteligenți cum v-ați dovedit a fi astăzi. Vă binecuvântăm să fiți buni, veseli și cuminți pentru a vă forma frumos în dragoste de Hristos și de Biserică, alături de colaboratorii noștri de la Hârja care vă îndrumă și de părinții care v-au dat viață!”

În încheiere tinerii colindători au primit daruri și binecuvântări din partea ierarhului, îndreptându-se spre casă cu inima plină și cu emoții pentru reprezentațiile pe care urmează să le susțină zilele acestea și la Bacău, Onești și Târgu Ocna.