Luni, 30 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a organizat evenimentul Bucurați-vă, Sfinților Trei Ierarhi, Stâlpi neclintiți ai Bisericii”.

Tinerii Centrelor de zi, ai Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Intelectuale și Culturale (CEDRIC), cât și vârstnicii Centrelor rezidențiale din cadrul asociației de la Hârja, au realizat un deosebit moment cultural și spiritual în care au evocat biografia, opera, cultura și personalitatea Sf. Trei Ierarhi în contextul societății contemporane.

După ce au vizionat o prezentare power-point  și după ce, în prealabil, tinerii și vârstnicii s-au pregătit în plan personal, au fost derulate mai multe ateliere de lucru ce au urmărit însușirea virtuților celor trei Sf. Ierarhi și asumarea calităților acestora în viața de zi cu zi, la școală, în familie și în comunitate.

La debutul întâlnirii o tânără din cadrul Centrului de zi a intonat Troparul și Condacul Sfinților Trei Ierarhi, apoi toți cei prezenți au săvârșit acatistul sfinților.

„Sfinții Trei Ierarhi – Modele vii pentru o societate amorfă”, a fost tema workshop-ului în care au fost implicați toți tinerii și unii vârstnici din centrul rezidențial.

Tinerii au evocat activitățile catehetice și sociale ale Sfinților Trei Ierarhi, iar unii au fost implicați la Atelierul de pictură, acolo unde au reușit să realizeze cateva icoane ce îi reprezintă pe acești sfinți.

A existat și un moment artistic prin recitarea unor poezii tematice compuse de către copiii centrelor de zi, moment în care chiar și vârstnicii au apreciat calitățile lucrărilor realizate de către tinerii de la Hârja.