Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja implementează proiecte educaționale pentru terapeuți

Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a devenit partener într-un proiect educațional de formare a viitorilor terapeuți.

Asociația Anatecor, instituție de formare profesională pentru terapeuți, a dezvoltat un proiect inovativ de educație prin terapii complementare. La fiecare curs se oferă șansa unei abordări holistice a terapiei, iar unul din modulele școlii este Terapia prin credință, un catehism practic al terapeutului ce are în vedere abordarea pacientului utilizând virtuțile creștine.

Terapeutul, pe parcursul celor 8 module de formare, asimiliează cunoștințe teoretice și practice la mai multe discipline precum: Anatomie, Fiziologie, Psihologie, Kinetoterapie, Fitoterapie și alte discipline complementare .Prin delegare de către Inaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Lector al modulului de Terapie prin credință este este Pr. Ilarion Mâță, Inspector eparhial la Sectorul social – filantropic și responsabil cu formarea profesională a specialiștilor ce lucrează în centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice din cadrul ADIV România.

Primul modul de Terapie prin credință pentru Regiunea Moldova, a fost susținut de Pr. Ilarion în data de 13 mai, la Onești, prin intemediul unui suport de curs, documentare și ateliere de lucru, predate interactiv. Locul de practică pentru cursanții din județul Bacău, va fi Centrul social– medical eparhial pentru persoane vârstnice de la Hârja.

Importanța acestui tip de abordare a dezvoltării profesionale este una cât se poate de firească și utilă viitorilor terapeuți. Orice profesionist, indiferent de specializarea și orientarea profesională, ar trebui sa dețină un minim de cunoștințe teologice, informații și practici foarte relevante în munca directă cu pacienții sau beneficiarii din domeniul social și medical.