Dorind să aducă o rază de bucurie celor care sunt în suferință, părintele, împreună cu credincioșii au organizat prin programul eparhial “Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc”, o colectă de cereale și alimente (cu o valoare estimată de 2500 lei) și totodată o întâlnire de suflet cu aceștia, cu ajutorul elevilor Școlii Gimnaziale nr. 1, Slobozia conduși de dna. preoteasă, Grama Maria.

În drumul lor către așezământ, au făcut un popas la Protoieria Sascut, unde Pr. Protopop Negoiță Ioan le-a înmânat acestora câte o insignă, reprezentând Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Ajunși la așezământul de bătrâni, în fața unui public vizibil emoţionat, elevii coordonaţi de dna. preoteasă, au susţinut un program artistic, punând în scenă melodii patriotice din folclorul popular, dedicate marelui eveniment ce definește anul 2018 – cei 100 de ani de la Marea Unire.

Ulterior, cei prezenți au participat la slujba Tainei Sfântului Maslu, iar când a venit momentul despărțirii, atât Pr. paroh Grama Marian, cât și elevii au promis că vor reveni cu dragă inimă la cămin, în viitorul apropiat.

La întoarcere, Pr. paroh Grama Marian le-a oferit elevilor o răsplată pentru gestul lor, invitându-i pe aceștia la un film la cinematograf și o pizza, unde au purtat și discuții vis-a-vis de evenimentul la care au luat parte astăzi.

Ziua de astăzi a avut așadar, dublă conotație: cea de ajutorare a celor aflați în suferință, dar și de a sensibiliza tinerii cu privire la situația dificilă a persoanelor de vârsta a III-a, mai ales a celor care locuiesc într-un cămin de bătrâni, rămași fără sprijinul și căldura unei familii. De asemenea, prin intermediul acestei acțiuni, elevii au învățat ce înseamnă spiritul civic, cât de important este să dăruiești și să te implici în problemele comunității în care trăiești.

Delegat din partea Protoieriei Sascut, a fost Pr. Albu Gabriel Ciprian – asistent social