După un moment artistic de rostire a mai multor poezii pascale de către copiii Centrului de zi „Sf. Dionisie Exiguul” de la Hârja, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oferit daruri, cărți și iconiți și a ciocnit un ou de Paște cu toți cei prezenți: copii, vârstnici și ostenitori ai acestei insituții social – filantropice.

Au urmat discuții libere între ierarh, vârsnicii centrului și tinerii asociației, amintindu-se momentele de mare jertfă a înaintașilor și bravilor ostași români, dar și mărturisiri sincere a unor experinețe trăite de beneficiarii centrului rezidențial pentru persoane vârtnice pe frontul de război sau în lupta de supraviețuire.

Înaltpreasfinția Sa a menționat: „Aici, la Hârja, se săvârște în fiecare zi Taina a opta, adică săvârșirea slujirii aproapelui, Taina fratelului, ducându-vă crucea suferinței așa cum vă întărește Dumnezeu pe fiecare iar noi, ostenitorii și susținătorii acestui așezământ, devenim un Simon din Cirene, punând umărul la jertfa și neputința dumneavoastră”.

Înaltpreasfinția Sa, alături de pr. Protopop Ioan Bârgăoanu, a vizitat șantierul Bisericii parohiale și modul de organizare a activităților de zidire a unui nou lăcaș de cult al comunității, pe vechiul amplasament. Totodată a luat act de proiectul de finanțare a unui nou Centru de zi pentru copii și tineret ce va fi construit în vecinătatea Complexului de servicii social – medicale de la Hârja, piatra de temelie a noului compartiment pentru tineret să fie așezată odată cu a noii Biserici parohiale, la momentul potrivit debutului ambelor proiecte de infrastructură (Pr. Ilarion Mâță).