Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și la îndemnul Părintelui Protopop Ioan Bârgăuanu, mai multe parohii din Protoieria Onești aduc bucuria Nașterii Domnului Hristos beneficiarilor Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, prin colind și daruri materiale oferite de comunitățile parohiale.

Duminică, 18 decembrie 2016, Așezământul Social-Filantropic de la Hârja a primit din nou, în atmosferă de „gazdă bună”, colindători. Parohia Răducanu din Târgu Ocna, prin reprezentanți de seamă mobilizați de Părintele Vasile Panțâru a adus daruri pentru bătrânii rezindenți în centrul nostru. Corala „Buna Vestire” a aceleiași parohii a presărat cristalin „cântec cu veste bună” pe holurile așezământului, aducând astfel bucurie și mângâiere în sufletele ascultătorilor.

De asemenea, luni, 19 decembrie 2016, copii din Parohia Păltinata, a Protopopiatului Onești, instruiți de Părintele Valentin Chircu și doamna preoteasă Mihaela au venit să colinde și să aducă daruri bătrânilor de la Hârja. „Vestea cea mare” adusă de micii colindători a răsunat ca oarecând pe străzile Betleemului, transmițând bătrânilor emoție și fior ceresc.

Dragostea pentru frumoasa tradiție a colindatului, precum și fapta cea bună a celor ce au trecut pragul centrului nostru a fost răsplătită de Părintele Director Ilarion cu plăcinte calde, ceai și daruri.