Ziua de 9 noiembrie 2017 a debutat cu Sf. Liturghie și acatistul Sf. Nectarie, slujbe săvârșite de Pr. Ilarion Mâță, coordonatorul activităților de la Hârja,  la care au participat vârstnicii insituționalizați. Smerenia Sfântului Nectarie și puterea rugăciunii sale, de asemenea, minunile savârșite de el, i-a ținut pe copiii și persoanele vârstnice cu atenția sporită până la sfârșitul activității noastre, activitate pe care am dedicat-o și noi Sf. Nectarie Taumaturgul, marele făcător de minuni.

O trecere în revistă a vieții sale a realizat-o teologul Ion Dănuț, reușind să-și apropie pe bătrânii cu care împărtășește zi de zi rugăciuni și taine ale lui Dumnezeu. Apoi, am continuat să le prezentăm printr-un diapozitiv imagini din viața Sfântului și fapte vrednice de pomenire a sa. Apoi am adus înaintea participanților minuni de-ale Sfântului săvârșite la noi în țară, minuni ce au avut ca scop apropierea oamenilor în suferință de Dumnezeu prin intermediul Sfinților Săi, cei grabnic ajutători.

Copiii Centrului de zi „Sf. Dionisie Exiguul ” au continuat activitatea pictând icoana Sfântului Nectarie în sala centrului nostru.

Cu gândul că Sfântul ne poartă alături, am încheiat întâlnirea noastră, rugând pe Sf. Nectarie sa ne lumineze în viață.

(Departamentul de comunicare și mass-media al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja)