În ziua de sâmbătă, 25 februarie 2017, în cadrul Așezământului social-filantropic „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc Adunarea generală anuală a aparținătorilor.

Ședința a fost prezidată de directorul instituției, Părintele Inspector Ilarion Mâță, căruia s-au alăturat membrii echipei administrative și bineînțeles aparținătorii bătrânilor rezidenți ai centrului.

Întâlnirea a avut ca tematică prezentarea echipei de lucru din cadrul așezământului, vizionarea filmului documentar al instituției, prezentarea rapoartelor de activitate pe anul 2016, punctual, de către coordonatorul fiecărui departament: medical, recuperare și reabilitare, social, economic, administrativ – gospodăresc, cultural, spiritual și resurse umane. A urmat prezentarea activităților de sustenabilitate, a proiectelor în derulare, a celor de viitor și a regulamentului intern.

Pe lângă importanța programului de recuperare și reabilitare a bătrânilor bazat pe dezvoltarea cât mai mult posibil a autonomiei beneficiarului, spre a se evita imobilizarea la pat, s-a pus accentul asupra terapiei sau consilierii spirituale care reprezintă o necesitate stringentă într-o instituție socială de acest tip, întrucât spiritualitatea face parte din ființa umană, iar umanitatea nu se poate dezice de ea. S-a precizat, desigur faptul că admiterea și îngrijirea social – medicală a  beneficiarilor nu este influențată de credința și apartenența religioasă a vârstnicului. De asemenea, datorită dorinței lor liber exprimate și a nevoii de apropiere  față de Dumnezeu, s-a propus un program spiritual zilnic.

La sfârșitul întâlnirii, reprezentanții centrului au interacționat cu aparținătorii într-o discuție în care au răspuns întrebărilor acestora.