La îndemnul și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 8 martie 2017, Centrul social – medical pentru persoane vârstnice din Hârja a primit vizita Părintelui Protopop Ioan Bărgăoanul, reprezentantul Protoeriei Onești și a reprezentanților comunității Parohiei Cordun, Protopopiatul Roman.

În ziua de 8 Martie 2017, se sărbătorește Ziua Internațională a Femeilor. La început a fost un simbol al luptei pentru drepturile femeilor care munceau, apoi o sărbătoare a mamelor, dar acum 8 martie este un prilej de bucurie și răsfăț pentru toate femeile din lume.

În această zi, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a avut bucuria de a primi vizita părintelui protopop Bârgăoanu Ioan și a părintelului secretar Iordan Daniel, reprezentanți ai Protopopiatului Onești în cadrul Centrului social-medical pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.

Această vizită a avut ca scop dăruirea unui zâmbet fiecărei beneficiare a Centrului, dar și fiecărei angajate care au primit o floare în dar și câte o icoană, dar și binecuvântări de sănătate și bucurie.

Tot în aceeași zi, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a oferit în dar beneficiarelor îngrijite în centrul rezidențial și angajelor acestei instituții flori și felicitări.

Spre sfârșitul zilei de 8 martie, Parohia Cordun a oferit din nou un model de viețuire creștină prin sprijinirea semenilor aflați în suferință. Postul nu are finalitate dacă nu se împletește cu fapta cea bună, ortopraxia reprezentând dimensiunea socială a Bisericii bi-milenare.

Preoții slujitori ai acestei parohii, împreună cu unii dintre credincioși, au oferit daruri asociației, o colectă realizată la nivel de parohie, alimente de bază, fructe și legume și alte bunuri necesare bunei funcționări a unei instituții ce oferă zilnic, de trei ori pe zi, hrană pentru 180 de persoane, vârstnici și copii.

Pe această cale adresăm recunoștință și mulțumire părinților, atât din partea conducerii Asociației, cât și a angajaților și a beneficiarilor aflați în nevoi din cadrul Centrului, Dumnezeu să binecuvânteze tot binele făcut.