În perioada 31 august – 1 septembrie 2021, Asociaţia ,,Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja” a sărbătorit ,,Zilele Sf. Dionisie Exiguul”, ocrotitorul Centrului de zi pentru copii si al Paraclisului bisericesc din cadrul Complexului de servicii socio-medicale și educaționale de la Hârja.

Evenimentul a început marţi dimineaţă cu o rugăciune de deschidere şi o scurtă prezentare despre viaţa şi activitatea misionară a Sfântului Dionisie Exiguul. În continuare, tinerii participanţi, în număr de 70, din cadrul asociaţiilor (Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, Sf. Anastasia Romana – Tg. Ocna și Suroti – Mănăstirea Cașin), arătându-și priceperea în ateliere ca roata olarului, gostronomic şi pictură pe sticlă. Mai apoi, micii participanţi şi-au testat energia în traseul parcurs la cursa pentru obstacole din ,,jocurile olimpice” precum şi alte jocuri sportive. Ziua s-a încheiat cu un frumos moment muzical ce a unit şi mai mult prietenia dintre voluntari şi participanţi.

Ziua de miercuri a fost destinată celor 50 de tineri oneşteni, participanţi ai taberei ,,Tânărul Oneştean 2021”. Încă de dimineaţă tinerii noştri au participat, alături de părintele protopop Ioan Bârgăuanu și de ceilalți preoți invitați la Sf. Liturghie şi la slujba de Te Deum pentru începutul anului bisericesc, precum și la procesiunea cu icoana Sf. Dionisie Exiguul, organizată în curtea complexului socio-medical de la Hârja. Mai apoi, aceştia au împărţit scrisorile realizate chiar de ei vârstnicilor din cadrul Centrului rezidențial al complexului socio-medical al asociației de la Hârja. Participanţii s-au bucurat în continuare de multe jocuri de grup, dansuri, momente muzicale cu chitara, iar la final, au vizionat împreună un film animat de mare impact.

,,Încă de la început am fost fascinată de peisajele din jurul centrului socio-medical din Hârja, care sunt cu totul deosebite. Voluntarii au fost întâmpinaţi în cel mai călduros mod, nelăsând loc sentimentelor de stânjenire să se instaleze. Toţi voluntarii au colaborat şi conlucrat în armonie pentru a-i face pe copiii participanţi să fie plini de bucurie, încredere şi voie bună.” ( Lucaci Luiza – voluntar ).