Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie populară ,,Sfântul Andrei Apostolul’’, din cadrul Asociaţiei ,,Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja’’, va găzdui evenimentul intitulat ,,Atelierul  Sfântului Andrei’’, ce va avea loc pe data de 30 noiembrie 2022.

Sfântul Andrei, celebrat la 30 noiembrie în fiecare an, reprezintă o sărbătoare specială pentru noi românii, pentru că Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul nostru. Sfântul Andrei este primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei, motiv pentru care este considerat ca cel care a creștinat poporul român. Acesta fiind unul unul dintre cei mai iubiți sfinți din România, dovadă și numeroasele persoane care îi poartă numele.

Cu această ocazie, Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie populară ,,Sfântul Andrei Apostolul’’, din cadrul Asociaţiei ,,Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja’’, va găzdui evenimentul intitulat ,,Atelierul  Sfântului Andrei’’, eveniment dedicat beneficiarilor Centrului de Zi pentru copii din cadrul asociației.

Evenimentul se va desfășura în data de 30 noiembrie 2022, în intervalul orar 10:00- 12:30 și are ca scop apropierea copiilor de biserică prin înțelegerea tradițiilor și obiceiurilor dedicate Sfântului Andrei, prin metode adaptate, cu povești captivante, prin punerea în practică a acestora. Astfel, după Sf. Liturghie, copiii vor participa pe rând la atelierele ce urmează: pictură, ,,Ghiveciul Sf. Andrei” (copiii vor învăța să pună grâul la încolțit, vor cunoaște detalii despre acest obicei și cum să aibă grijă de ghiveci pentru a avea un rezultat așteptat), și o prezentare despre viața Sf. Apostol Andrei – tradiții și obiceiuri în poporul român.

Ioanici Alexandru (pedagog social al Asociației ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”)