• Str. Nemirei 174, Hârja, comuna Oituz
  • +40 752 270 375

Centru de recuperare neuromotorieOBIECTIVE

Activitatea Centrului de Recuperare Neuromotorie pentru Copii și Tineri “Sf. Parascheva” Hârja se desfășoară în vederea atingerii următoarelor obiective:

  1. asigurarea dreptului copilului cu dizabilități la condiţii decente de trai;
  2. pregătirea copilului cu dizabilități pentru viaţa de familie şi comunitate;
  3. derularea de activităţi de recuperare/ reabilitare terapeutică pentru copii cu dizabilități;
  4. prevenirea marginalizării şi excluderii sociale a copiilor cu dizabilități cărora mediul social, neadaptat deficienţelor fizice, senzoriale, psihice, mentale şi/ sau asociate le împiedică total sau le limitează accesul la şanse egale;
  5. creşterea calităţii vieţii copilului cu dizabilităţi şi familiei acestuia, prin promovarea incluziunii sociale;
  6. prevenirea abandonului școlar prin integrarea copiilor cu dizabilități într-o formă de învățământ;
  7. dezvoltarea capacității parentale în îngrijirea și creșterea copilului cu dizabilități;
  8. implicarea agenților publici/ privați în vederea îmbunătățirii calității vieții copilului cu dizabilități și a familiei acestuia.

Integrarea socială se realizează prin: şedinţe de informare/ consiliere psiho-socio-medicală a părinţilor/ reprezentanţilor legali, efectuarea instruirii acestora cu privire la aplicarea metodelor şi tehnicilor de recuperare specifice pentru copilul cu dizabilități, dezvoltarea sentimentului de toleranţă şi solidaritate comunitară prin activităţi de mediatizare şi promovare.

Centru de recuperare neuromotorieTERAPIE COMPLEMENTARĂ

Cameră senzorială

O cameră senzorială cu lumini și jocuri pe măsura nevoilor individuale este locul cel mai îndrăgit de copii. Echipamentele, accesoriile, designul sunt special alese pentru a desfășura intervenții personalizare de reglare a sistemului de senzorialitate. Astfel, realizăm cu copiii activități ce vizează 8 simțuri: vizual, auditiv, olfactiv, tactil, gustativ, vestibular, proprioceptiv și interoceptiv.
Terapia Senzorială este un program de intervenție care are rolul de a recupera și îmbunătăți disfuncțiile de integrare senzorială.

Logopedie

În cabinetul de logopedie sunetele, silabele, cuvintele, propozițiile și cântecele sunt însoțite de melodii și luminițe. Adevărate minispectacole se conturează în timpul activităților ce duc la o rostire cât mai corectă.

Terapie ABA

Cabinetul de terapie ABA vă poate oferi: evaluare, terapie specifică, consilierea copiilor și a adulților, antrenament cognitiv, dezvoltare personală, consultanță educativă, cum să lucrați cu copilul acasă, cum să gestionați viața de fiecare zi și să țineți sub control tulburarile de comportament și multe altele. Este lumea nevoilor copiilor, un loc special pentru copii și tineri speciali.

Terapie ocupațională

Terapia ocupațională are ca scop principal îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu di-zabilități. Acest lucru are loc prin abordarea, într-un mod terapeutic, a activităților cotidiene. Terapia ocupațională este centrată pe nevoile particulare ale fiecărui individ. Prin urmare, în domeniul pediatriei, terapia ocupațională le oferă copiilor metode variate, activități plăcute, distractive, pentru a-și îmbogăți deprinderile cognitive, fizice și motorii și pentru a spori încrederea în sine.

Kinetoterapie

Zona de kinetoterapie îi provoacă la mișcare. Întârzierea în etapele motrice grosiere, dificultățile în aruncarea, prinderea, lovirea unei mingi, stângăcia, postura incorectă sau agitația când stă așezat pe scaun sunt câteva bariere în dezvoltarea psihomotrică a copilului. În urma evaluării motricității generale se va elabora un program de intervenție kinetoterapeutică. Acest tip de terapie ocupă un loc important în recuperare deoarece ajută la dezvoltarea abilităților pentru o viață independentă urmată de o mai bună integrare socială.

Cabinet psihologic

Cabinetul psihologic este locul unde mintea, trupul și sufletul se reîntregesc ori de câte ori va fi nevoie.