Pătimind încercări și multe necazuri în această viață trecătoare, Sfântul Mitropolit Dosoftei al Moldovei rămâne peste veacuri un teolog al întregii Ortodoxii, ierarh cu viață sfântă și neîntrecut învățător al dreptei credințe în limba poporului său.

Din aceste motive, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, prin Centrul de zi pentru copii și tineret a ales să marcheze sărbătoarea ocrotitorului centrului prin activități spirituale și socio-culturale, astăzi, 13 decembrie 2022.

După o zi de activități școlare, cei 13 copii din cadrul Centrului de zi pentru copii și tineret au servit masa în cinstea Sf. Ierarh Dosoftei la cantina socială a centrului de la Hârja. Mai apoi, alături asistentul social, animatorul socio-educativ, coordonatorul de activități copii și tineret, coordonatorul de activități recreative și socializare și expertul de identificare grup țintă au vizionat filme educative despre viața Sf. Ierarh Dosoftei. Preotul din cadrul centrului a povestit pe înțelesul copiilor importanța sfântului sărbătorit în viața fiecăruia.

Activitatea s-a finalizat cu impresii ale copiilor scrise sau desenate despre ceea ce au înțeles despre ocrotitorul centrului destinat copiilor aflați în situații de risc.