Preoții din Protoieria Sascut au desfășurat activități social filantropic pentru persoanele vârstnice de la Așezământul social-medical din localitatea Hârja, Protoieria Onești.
 

Seria acțiunilor de suflet continuă în parohiile din Protoieria Sascut, printr-un nou demers de sprijin, sub egida proiectului social- filantropic “Ajutăm împreună- De noi depinde totul”, desfășurat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

La inițiativa Protoieriei Sascut, sub coordonarea părintelui protoiereu Abageru Vasile, a avut loc o campanie de colectare de alimente și diferite bunuri pentru a fi donate Complexului pentru persoane vârstnice de la Hârja.

Colecta a fost organizată cu sprijinul preoților parohi și al credincioșilor din parohiile: Sascut Sat, Huruiești 1, Cornățel, Drăgușani, Valea Seacă 1 și Frumușelu, și a constat în colectarea de alimente de bază (ulei, zahăr, făină, orez, legume), precum și produse de igienă.(pr Albu Gabriel, asistent-social)