Vineri, 29 mai 2020, Prefectul Județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a donat pizza (700 buc.) Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare –  Hârja”, reprezentată de pr. Ilarion Mâță.

Donația are ca scop susținerea activității sociale a Asociației de la Hârja prin oferirea a 700 de bucăți de pizza care au fost distribuite persoanelor vârstnice care beneficiază de serviciul de îngrijire la domiciliu și tuturor familiilor defavorizate, familii numeroase cu situație materială precară. Acest ajutor a fost posibil prin intermediul Fundației „Împreună pentru Solidaritate Socială” Săvinești reprezentată de pr. Petru Munteanu.

În această perioadă de criză în care au avut loc numeroase schimbări din punct de vedere economic, schimbări care afectează activitatea socială a furnizorilor de servicii sociale, aceste gesturi de întrajutorare sunt de real folos.

Această donație reprezintă un răspuns la colaborarea Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” împreună cu instituțiile religioase din Eparhia Romanului și Bacăului în Proiectul Județean de sprijin al persoanelor vârstnice în combaterea pandemiei cu COVID-19, proiect desfășurat pe perioada stării de urgență națională alături de Instituția Prefectului Județului Bacău.

            Pe această cale, Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului îi mulțumește domnului prefect Liviu Miroșeanu și reiterează dorința de a păstra acest parteneriat viu. (Liliana Pânzaru – Psiholog la Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja)