Pe data de 17 ianuarie, 2022, ambasadorul britanic Andrew Noble a găzduit o întâlnire a ONG-urilor ce lucrează pentru susținerea drepturilor persoanelor cu dizabilități din România. Această discuție a făcut parte din angajamentul ambasadei noastre de a promova incluziunea persoanelor cu dizabilități în societatea românească și de a aduce drepturile persoanelor cu dizabilități pe agenda publică. 

Prin parteneriatul activ cu o organizație non-guvernamentală cu izvoare britanice ce sprijină incluziunea persoanelor cu dizabilități în România, Asociația ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, a făcut cunoscute la această întrunire problemele sistemice cu care se confruntă furnizorii de servicii sociale din România în procesul  de recuperarea și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități din România.

Scopul principal rămâne pentru Asociația noastră, în cadrul Centrului de Recuperare Neuromotorie ,,Sf. Parascheva” de la Hârja, calea comunicării deschise, a colaborării și parteneriatului cu instituțiile statului  precum și membrii ai societății civile pentru stabilirea obiectivelor strategice și implementarea de măsuri  sustenabile pentru susținerea incluziunii celor defavorizați.

Mâță Ilarion (președinte al Asociației ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja”)