La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim,  tinerii teologi, de la toate specializările, fii ai Eparhiei Romanului și Bacăului, studenți la facultățile de teologie din țară și străinătate, precum și voluntarii școlilor și taberelor de vară, sunt invitați la o reuniune inedită, pentru a se ruga împreună,  a realiza ateliere de lucru,  a se bucura de cântecul, dansul, portul și mâncarea tradițională, dar și pentru a face filantropie la Hârja,  acolo unde se află una dintre instituțiile socio-medicale și educaționale ale eparhiei, organizație membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române  care își serbează în acele zile 10 ani de activitate.

Evenimentul va avea loc pe data de 1 septembrie 2022, la sediul asociației noastre din Hârja.

Evenimentul nu s-ar putea desfășura fără colaboratorii noștri: Administrația eparhială, protopopiatele eparhiei, ASCOR Bacău, Asociația „Amitie Roumaine” și Primăria Oituz.

Programul va începe cu participarea tinerilor la Sf. Liturghie și slujba de Te Deum, oficiate sub protia pr. Arhim. Pimen Costea, la care sunt așteptați părinții protoierei și preoți responsabili cu Departamentul de tineret din fiecare protopopiat. După gustare, avem bucuria de a-l avea ca invitat pe pr. Arhim. Pimen Costea, Vicar Eparhial și delegat al IPS IOACHIM, care va susține o conferință cu tema „Rugăciunea care ne face mereu tineri și plăcuți lui Dumnezeu.

Ziua va continua cu un moment solemn în care toți voluntarii din Eparhia Romanului și Bacăului vor fi premiați pentru munca și jertfa oferită în toate activitățile social-misionare desfășurate până în prezent. Printre alte surprize ce le-am pregătit mai amintim și activitățile intergeneraționale și ateliere proviață la care vor participa atât tinerii, cât și rezidenții Căminului de vârstnici Hârja.

Ziua se va încheia cu „Festivalul de tradiție și gastronomie locală, ediția I, prilej în care invitații vor gusta mâncăruri locale alese, vor dansa și se vor bucura de momente cultural- artistice.  

Cei interesați pot confirma prezența până pe data de 15. 08. 2022, la numărul 075 154 6885 (Vlad Țuțurlan).

Vă așteptăm!

 

https://maps.app.goo.gl/jhaonz9HxByZGocE6