Centrul de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi „Buna Vestire” – Hârja şi-a celebrat joi, 25 martie hramul printr-o acţiune de caritate dedicată protejării mamelor şi copiilor aflaţi în dificultate.

Joi, 25 martie 2021, cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, Asociaţia „Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja”, prin intermediul Centrului de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi „Buna Vestire” – Hârja, şi-a dedicat această zi mamelor care vestesc venirea unui nou prunc pe lume.

Voluntari și angajați ai centrului au ajuns în această zi în zona de nord a judeţului Bacău, la o familie de etnie rromă ce poartă de grijă mai multor copii şi încă unul aflat în pântecele mamei. Familia  este una modestă, însă numeroasă, trăind în aceeaşi curte cu încă 5 familii, toţi fiind rude între ei. Voluntarii asociaţiei au oferit pachete cu alimente, îmbrăcăminte, medicamente, pampers şi hăinuţe pentru nou-născuți, produse de igienă şi de curăţenie.

„Încă de la poartă, te privesc curios mai bine de 10 perechi de ochi negri şi jucăuşi, suflete de copii ce aşteaptă cu emoţie să primească un zâmbet, o vorbă bună, o încurajare. De cum intri în căsuţa lor, dai de o singură încăpere, simplă, cu un pat, o masă şi un dulap mâncat de timp. Uşa stă să cadă şi cu greu reuşeşte să menţină temperatura în cameră, aşa că este acoperită cu o pătură. Soba mică şi cârpită e plină cu lemne, încălzind astfel căminul familiei. Toţi sunt foarte bucuroşi pentru că de o săptămână au acum curent electric şi ne arată cu mândrie becul gălbui care  atârnă din tavan. Pe jos au doar pământ bătătorit… fără covor…. fără nimic și totuşi, bucuria copiilor nu a fost greu de citit pe chipurile lor, deşi sunt necăjiţi, se bucură. Pentru că Dumnezeu nu îi uită  niciodată.” (Ioana Bitnic, coordonator Centru de consiliere, Hârja)

Asociaţia „Sf. Voievod Ştefan cel Mare Hârja” şi-a continuat misiunea apoi la o familie cu 7 copii din partea vestică a judeţului Bacău. Copiii au primit rechizite şi  produse specifice pentru nou-născuti.

Activitatea face parte din Calendarul Lunii pentru Viaţă al Asociaţiei „Sf. Voievod Ştefan cel Mare Hârja”

——————

Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Buna Vestire” din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, a fost inaugurat în data de 25 martie 2019 de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și are rolul de a sprijini familiile numeroase, femeile aflate în criză de sarcină, copiii și tinerii care doresc să întemeieze o familie creștină și nu dețin resursele necesare, copiii provenind din familii numeroase care au nevoie de o susținere materială și educațională, oferind totodată consiliere spirituală, psihologică și socială tuturor femeilor abuzate, cele în criză de sarcină și tinerelor care intenționează să avorteze.

(Oana Ariton – asistent social, Asociația Hârja)