Miercuri,  14 decembrie 2022, Asociatia „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române, a fost premiată în cadrul Galei naționale a premiilor în asistență socială pentru persoane vârstnice, organizată de Ministerul Muncii si Solidarității Sociale.
 

În cadrul evenimentului, organizat în Aula Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Peter Janos Makkai, secretar de stat și doamna director pentru Politici Publice Elena Dobre,  moderatorul galei. Alți invitați speciali,  au reprezentat instituții cu renume, precum: Banca Mondială, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecții Sociale .
Evenimentul a reunit peste 150 de instituții publice și private din România,  modele de bune practici în asistența socială a persoanelor vârstnice. 
Cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja” a fost reprezentată de președintele organizației eparhiale, pr. Ilarion Mâță,  care a transmis cuvintele de apreciere și de mulțumire pentru organizarea acestui eveniment deosebit.
Asociația de la Hârja a fost a doua instituție nominalizată din acest concurs al furnizorilor publici și privați, aspect care ne onorează și ne responsabilizează.