Parintele Nicolae Tănase, la invitația Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, a conferențiat vineri, 26 martie, la Sala Sinaxar din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași, în prezența tinerilor ascoreni și a studenților de la Teologie, voluntari ai  asociației de la Hârja, respectând normele sanitare impuse de autorități. Conferința „Pentru-Viață” a fost transmisă live pe pagina de facebook a Portalului Doxologia.ro.

Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare – Hârja” continuă activităţile dedicate Lunii pentru Viaţă, de data acesta pe tărâmuri ieşene, în colaborare cu membrii  ASCOR Iaşi.

Vineri, 26 martie 2021, a avut loc la Iaşi conferinţa online intitulată Uniţi pentru Viaţă, uniţi pentru viitor. Invitatul special care a susţinut conferinţa fiind Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, judeţul Prahova (preşedintele Asociaţiei Pro-Vita). Evenimentul a fost transmis  în direct cu ajutorul portalului Doxologia.

Persoana părintelui Tănase este una de referinţă în rândul tinerilor, acesta remarcându-se atât prin cazurile mamelor şi copiilor aflaţi în dificultate, pe care îi susţine de-a lungul anilor, la centrul social din Valea Plopului şi Valea Screzii, dar şi prin cadrul taberelor de voluntariat ce se desfăşoară la Valea  Plopului.

„A fi uniţi pentru viaţă înseamnă a fi uniţi pentru viitor. Conferinţa cu părintele Nicolae Tănase şi mesajul transmis de Sfinţia Sa este mai mult decât un simplu îndemn la acţiune. Este o cale pe care Sfinţia Sa ne-o arată prin exemplul propriu, prin neîntrerupta sa misiune. Pentru a construi o cultură a vieţii, nu putem aştepta un viitor mai bun, ci aceasta trebuie construită aici şi acum, pe cât ne este dat. Să dea Dumnezeu ca seminţele sădite de părintele Tănase în inimile ascultătorilor şi tinerilor să rodească în cel mai concret mod” (Iulian Tomeac – preşedintele ASCOR Iaşi).

Conferința „Uniți pentru Viață, uniți pentr viitor!” a fost organizată de Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, în colaborare cu Arhiepiscopia Iașilor, ASCOR Iași, Facultatea de Teologie Ortodoxă Iași și Portalul ortodox Doxologia. (Ioana Bitnic, Coordonator Centru de consiliere și sprijin pentru părinți și copii – Hârja)