În perioada 2-3 septembrie, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja” a participat la „Conferința finală a proiectului european: Modification of the Educational Module – EDE Certificate for Providers of Long–Term Care for Seniors”, ce a avut loc în Aula Magna „Mihai Eminescu”, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Acest eveniment a început joi, 2 septembrie 2021, în intervalul 10.00-13.00. În această zi a fost prezentat programul de formare actualizat și flexibil pentru managerii care lucrează în sectorul serviciilor sociale, particularitățile acestuia în România, dar și date despre Certificatul European, recunoscut de Asociația Europeană a Îmbătrânirii. Invitatul special al acestei conferințe a fost Președintele Asociației Europene a Îmbătrânirii, dr. Jiri Horecky.

Evenimentul s-a încheiat vineri, 3 septembrie 2021, în intervalul 10.00-13.00 și a fost deschis de Prof. Univ. dr. Tiberiu -Conțiu Șoitu, Decanul Facultății de Filosofie și Științe Social Politice, invitând participanții să se implice în derularea Workshop-ului internațional dedicat proiectului european „Modification of the Educational Module – EDE Certificate for Providers of Long–Term Care for Seniors”. Activitatea s-a desfășurat în Sala Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și prezidat de președintele E.D.E. Jiri Horecky, care a audiat intervențiile din partea managerilor de instituții sociale din țară și a apreciat contribuția mediului academic și instituțional social din România la definitivarea curriculei și a cursului de pregătire profesională pentru coordonatorii de servicii sociale din Europa. România, prin Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice (Departamentul Sociologie și Asistență socială) din cadrul UAIC Iași, în colaborare cu câteva instituții de asistență socială din țară, timp de trei ani, au lucrat la acest dificil proces științific, conlucrând cu alți specialiști din mediul academic și instituțional din Europa.

Delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost preotul Ilarion Mâță, consilier eparhial în cadrul Sectorului Social – Filantropic și cadru didactic asociat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaea” Iași, (Specializarea Asistență Socială), care s-a implicat în cei trei ani ai proiectului prin oferirea de expertiză și consultanță practică în domeniul social. (Oana Ariton, asistent social)