În perioada 31 august  – 1 septebrie 2021, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, prin Centrul de zi pentru copii, va organiza mai multe evenimente religioase, culturale și educaționale, prilejuite de celebrarea patronului spiritual, Sf. Dionisie Exiguul.

Activitățile vor debuta începând de marți dimineață, 31 august, ora 10.00 prin sosirea participanților, beneficiari ai serviciilor sociale și socio-educaționale ale centrelor de zi din cadrul asociațiilor și parohiilor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Angajații și voluntarii Centrului de zi pentru copii de la Hârja vor invita copiii să se implice în programul duhovnicesc, săvârșind rugăciunea de deschidere a evenimentului în Paraclisul  bisericesc pus sub ocrotirea Sf. Dionisei Exiguul, ascultând apoi o prezentare power point realizată de un copil despre viața, activitatea și rolul Sf. Dionisie în viața copiilor și a tinerilor.

Vor urma mai multe ateliere de gastronomie, pictură, olărit și altele. După servirea prânzului, vor fi organizate „jocurile olimpice” și jocuri sportive în spațiile special amenajate din cadrul complexului de servicii socio-medicale și educaționale de la Hârja. După multă joacă, va fi abordată și latura artistică, copiii fiind invitați să-și exprime personal sau în grup darurile artistice revărsate de Dumnezeu asupra lor.

Prima zi se va încheia cu programul liturgic care pregătește cinstirea ocrotitorului Centrului de zi pentru copii și al Paraclisului bisericesc, prin săvârșirea Vecerniei unită cu Litia, a Utreniei și a Acatistului Sfântului Dionisie Exiguul.

Pentru ziua de 1 septembrie, în care va fi sărbătorit ocrotitorul Centrului de zi al asociației de la Hârja și al Paraclisului bisericesc, sunt așteptați tineri din parohiile Protopopiatului Onești, alături de părintele protopop și alți părinți slujitori care vor oficia Sf. Liturghie și slujba de Te-Deum la început de An Bisericesc.

Vor urma activități sociale, educaționale și recreative în care vor fi implicați tinerii și voluntarii prezenți. Se vor realiza scrisori către bunici (beneficiarii centrului rezidențial Hârja), apoi se vor organiza „jocurile olimpice” și jocuri de grup, după care va avea loc vizionarea unui film artistic. Cei peste 50 de tineri, împărțiți pe grupe, vor avea posibilitatea să discute cu preoții tineri prezenți la eveniment și să afle răspunsuri la întrebările legate de vârsta și preocupările lor.

Vă așteptam  cu drag să vă alăturați acestor evenimente organizate de Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare –Hârja”!

(Pr. Ilarion Mâță)