Asociația ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare” desfășoară în perioada 1 – 23 decembrie o campanie de strângere de alimente, în  parteneriat cu Banca pentru Alimente – Roman, și supermarketul Lidl Onești.

Campania desfășurată între 1 – 23 decembrie 2022 în parteneriat cu Banca pentru Alimente – Roman, și cele două supermarketuri  Lidl Onești, și are ca scop oferirea gratuită de alimente către organizația noastră, Asociația fiind astfel ajutată să aibă grijă de beneficiarii aflați în diferite situații de risc și de a-și duce la îndeplinire propria misiune. A oferi hrană este forma de ajutor cea mai concretă și imediată pentru a răspunde la o nevoie primară, a cărei satisfacere nu poate întârzia. Zilnic, Asociația ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja” oferă hrană caldă pentru 200 de persoane.

Obiectivul principal al campaniei îl constitue colectarea de alimente neperisabile pentru centrele sociale din cadrul Asociației ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”. Mulțumim pe această cale voluntarilor de la Colegiul Național ,,Gheorghe Asachi” Onești și Colegiul Național ,,Grigore Moisil” Onești, și facem un apel deschis și către alți voluntari doritori care ne pot ajuta în perioada campaniei. Ajutorul constă atât în donarea de alimente neperisabile în cutiile special amenajate din cadrul magazinelor partenere, cât și în voluntari care să fie prezenți în magazine pentru a informa cumpărătorii despre detaliile campaniei. Cei interesați se pot înscrie la numărul de telefon 0756116655 sau al adresa de email sectorulsocialarb@gmail.com.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare – Hârja” a fost înfiinţată prin ordonanţă de Judecătoria Municipiului Oneşti la data de 11-06-2012 ca organizație nonprofit. Asociaţia noastră, îşi desfăşoară activitatea în cadrul a doisprezece centre sociale, o parte din acestea fiind acreditate și licențiate: Centrul rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice( 105 beneficiari), Serviciul de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice (20 beneficiari), Centrul de zi pentru copii(100 beneficiari), Centrul de recuperare neuro – motorie pentru copii și tineri( 30 beneficiari), acreditate pentru asigurarea îngrijirilor psiho-socio-medicale, de recuperare și de petrecere a timpului liber.

Bidnic Ioana ( asistent social în cadrul Asociației ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja”)