În perioada 12 -14 martie 2021, în contextul Lunii pentru viaţă, Asociaţia „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja’’, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și Departamentul de învățământ preuniversitar al Univeristății „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a desfăşurat o serie de ateliere online reunite sub genericul “Să ne pregătim pentru viață!”

Facilitatori ai atelierelor au fost:  masteranzii Maria Chelaru, Maria Roșcan și Alin Gherasim ai programului de master Familia creștină în societatea contemporană și Lucian Ciohodaru, programul Comunicare și consiliere psihologică și spirituală.

Au fost organizate trei activități, toate începând cu ora 16.00: vineri a avut loc atelierul Spune-mi o poveste pentru viață, sâmbătă a avut loc atelierul de confecționat pancarte pro-viață, iar duminică a avut loc Gala pentru viață.

Nu a fost prima întâlnire virtuală cu participanții, aceștia fiind prezenți și la atelierele Taberei de vară pentru copii “Satul românesc văzut prin ochii copilăriei. Familia și filantropia în Biserica lui Hristos”, desfășurate în luna august a anului trecut.

Vineri,12 martie 2021, a avut loc primul atelier online organizat în cadrul proiectului ”Să ne pregătim pentru viață!” – programul Luna pentru viață desfășurat de Asociația „Sfântul voievod Ștefan cel Mare- Hârja”.

Primul atelier intitulat „Spune-mi o poveste pentru viață!” a debutat cu un cuvânt de deschidere susținut de organizatori. În continuare, a fost lecturată povestea „Copilăria- o poveste despre bucurie”, scrisă de doamna Veronica Iani.

Încurajați de voluntari, participanții au istorisit cele mai frumoase amintiri din copilăria lor.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 13 martie 2021, a avut loc al doilea atelier online – Atelier de creat pancarte pro-viață.

Acest atelier a fost coordonat de Maria Chelaru, masterand la specializarea Familia Creștină în Societatea Contemporană în cadrul Facultății de Teologie din Iași.

Copiii și-au exprimat dragostea față de viață și frumos prin culoare și multă inspirație.

Participanții au avut ca repere câteva pancarte ce au fost utilizate în cadrul Marșului pentru viață din anii anteriori.

Rezultatele muncii lor au creat emoții.

Duminică, 14 martie s-a încheiat seria atelierelor online prin Gala pentru viață.

Cuvintele care au marcat ziua au fost „recunoștință” și „emoții”: recunoștință pentru că existăm și emoții pentru sentimentele ce au fost transmise de participanții la atelier prin cântări liturgice, poezii și scenete.

Toți participanții la ateliere vor primi virtual diplome de recunoștință și un mic album digital care va aminti de aceste minunate clipe petrecute în cadrul atelierelor.

(Lucian – Constantin Ciohodaru, Coordonator voluntari Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”)