În data de 22 martie 2021 a avut loc o nouă activitate din Calendarul Lunii pentru Viaţă al  Asociaţiei „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare – Hârja”. Activitatea s-a desfășurat în cadrul Centrului de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Buna Vestire” și s-a adresat beneficiarilor Centrului de zi pentru copii „Sfântul Dionisie Exiguul”.

Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare – Hârja” îşi propune ca în acestă lună dedicată vieţii să susţină familia, promovând dreptul la viaţă şi să încurajeze atât copiii, cât şi tinerii pentru a se implica în activităţi de voluntariat, ca o variantă de petrecere a timpului liber.

În contextul Lunii pentru Viaţă, copiii au participat la 2 ateliere de creaţii, dintre care, primul atelier a constat în crearea de felicitări hand-made. Cel de-al doilea atelier a adus în prim plan originalitatea şi creativitatea copiilor prin schiţarea unor desene „Pro-viaţă”.

Fiecare copil a reprezentat instituţia familiei prin prisma propriei inimi, folosindu-se de culori cât mai deschise şi mai vii pentru a transmite din căldura şi sentimentele sale sincere.

Desenele vor fi folosite în scopul creării  unor calendare, care, alături de felicitările hand-made, vor fi vândute spre a susţine o familie aflată în dificultate, joi, 25 martie, cu ocazia sărbătoririi Bunei Vestiri, care este şi hramul Centrului de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii, Hârja.

(Ioana Bitnic, coordonator Centru de consiliere, Hârja)