În perioada 1 – 2 iulie 2022 se vor desfășura Zilele Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, eveniment ce are loc cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate socio-educațională și medicală a instituției.

Programul de vineri, 1 iulie, va fi dedicat seniorilor Complexului socio-rezidențial pentru persoane vârstnice Hârja și va consta în activități de recreere și socializare, urmate apoi  de vizionarea unui film tematic despre viața domnitorului Ștefan cel Mare al Moldovei.

 Ziua se va încheia cu programul liturgic prin săvârșirea slujbei de Priveghere (Vecernia + Litia), apoi va continua cu săvârșirea slujbei Utreniei și a Sfintei Liturghii.

Programul de sâmbătă, 2 iulie, va fi dedicat copiilor de la Centrul de zi „Sf. Dionisie Exiguul”. Aceștia sunt invitați să participe la un concurs de creații artistice și literare în urma căruia vor fi premiate cele mai bune 10 lucrări printr-o Bursă Școlară „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, bursă ce va fi acordată pe tot parcursul anului școlar 2022-2023. Cu ocazia proclamării anului 2022 ca An omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, tema principală a concursului va fi rugăciunea și relația noastră cu Dumnezeu.  Concursul va cuprinde două categorii. Prima categorie se adresează copiilor din clasele pregătitoare, I și a II-a, și va reflecta rugăciunea în imagini (fie printr-un desen, fie printr-o pictură). Cea de a doua categorie se adresează copiilor din clasele a III-a, a IV-a și a V-a, proba concursului constând în crearea unei poezii sau a unui eseu despre relația cu Dumnezeu. Ziua va continua cu multe jocuri în aer liber, o masă câmpenească, râsete și voie bună.

Vă invităm cu drag să participați la programul nostru festiv conform afișului de mai sus!