În prag de sărbători, preoții și asistenții sociali ai Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, coordonați de președintele asociației, preotul Ilarion Mâță,  în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, au pus în practică proiectul european ,,Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei Covid-19’’, dar totodată și programul social al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ,,Ajutăm împreună familia creștină!”

   De aceste proiecte au beneficiat 200 de persoane vârstnice și/sau cu dizabilități din parohiile ortodoxe: Albele, Caraclău, Brătești, Bârsănești II, Dofteana I și Dofteana II, toate din protopopiatul Onești.

 Astfel, în perioada Octombrie – Decembrie 2020, preoții și asistenții sociali ai  Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” alături de preoții parohi ai parohiilor  menționate au făcut mai multe vizite, în care le-au fost împărțite fiecărui beneficiar în parte pachete cu produse alimentare neperisabile, atât de necesare persoanelor care nu au venituri suficiente dar care, la fel ca și noi, urmează să sărbătorească Nașterea Domnului Hristos. Au fost oferite produse igienico-sanitare: măști, mănuși, dezinfectați pentru mâni și suprafețe, dar și multe altele care de asemenea sunt indispensabile în această perioadă, când întreaga planetă se luptă cu noua boală molipsitoare Covid-19.

 Respectând toate măsurile iginico-sanitare impuse de autorități, persoanele vizitate s-au bucurat de alimentele primite atât din partea Asociației de la Hârja, cât și de cele de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, dar mai ales s-au bucurat că, în aceste vremuri grele, cineva își mai face timp să poarte de grijă și de neputințele și neajunsurile lor.

 Concluzia oamenilor de bine implicați în desfășurarea acestui proiect este că, de cele mai multe ori, un gând bun și o încurajare oferită are o importanță mai mare decât orice alt cadou material. (Georgiana Iojă, Asistent social – Hârja)