Săptămâna trecută, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja anunța desfășurarea înscrierilor pentru ocuparea locurilor disponibile în cadrul cursului gratuit de calificare profesională „îngrijitor la domiciliu”, o profesie socială dedicată îngrijirii cu atenție, dragoste și implicare a persoanelor vârstnice, dar și a persoanelor cu nevoi speciale.

Luni, 16.10.2023, la Căminul Cultural din Oituz a început prima serie de cursuri cu participanți entuziaști în a se forma într-o profesie socială cu cerere ridicată pe piața muncii actuale.

Reamintim că acest curs gratuit, cu certificare, oferă o serie de competențe specifice:

  • Acordarea de îngrijiri corporale persoanei îngrijite;
  • Asigurarea alimentaţiei şi a hidratării persoanei îngrijite;
  • Asigurarea igienei spaţiului şi a obiectelor auxiliare ale persoanei îngrijite;
  • Stimularea şi socializarea persoanei îngrijite;
  • Mobilizarea şi transportul persoanei îngrijite.

Care sunt condițiile de participare la cursul de calificare?

Condițiile de eligibilitate a participanților: să fie absolvenți a minim 8 clase, să fie șomeri, dar orientați în căutarea unui loc de muncă și să provină din familii cu condiții financiare reduse.

Oferta de formare profesională pentru următoarea serie de înscrieri este încă deschisă (valabilă în limita locurilor disponibile).

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să apelați la numărul de telefon: 0752 270 375 sau să participați în persoană, vineri, 20 octombrie 2023, la ora 9.00, la Căminul Cultural din Oituz pentru o sesiune de informare. Telefon: 0754 960 159  (Bianca Negoiță)