Ieri, 30.03.2022, reprezentanții Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, președintele, pr. Ilarion Mâță, și asistentul social, Georgiana Ioja, au fost prezenți, alături de reprezentanții Sucursalei Teritorială Bacău a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, la evenimentul ce a demarat Campania Umanitară „Dizabilitatea naște Solidaritatea”.

Luna martie, în asistență socială, este dedicată recunoașterii meritelor profesionale ale asistenților sociali care pun suflet în munca lor de zi cu zi și schimbă vieți în bine. Tema anului 2022 este „Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără suport”, astfel că atenția asistenților sociali din Bacău a fost îndreptată la acest eveniment către copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist și părinții lor.

Evenimentul a adunat un număr de 50 de asistenți sociali, cărora li s-au alăturat: doamna Elena Dobre, Director Departament Politici Publice din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și reprezentanți ai unor ONG-uri implicate în domeniul social, precum doamna Ramona Stanciu, Președinte al Asociației Părinților Copiilor Autiști din Bacău

Părintele Ilarion Mâță, președinte al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja” și partener în organizarea evenimentului, a prezentat Proiectului eparhial „Dizabilitatea naște solidaritatea. Milităm pentru o lume a echității!”, un proiect al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care are ca scop crearea unei rețele de suport pentru sprijinirea copiilor și tinerilor cu dizabilități și îmbunătățirea calității vieții.

Prezentările zilei s-au finalizat cu un moment artistic oferit de către Aura Marcu, finalista Românii au talent, și Camelia Hrostea. Acestea au încântat auzul spectatorilor cu vocea, naiul și flautul.

Campania Umanitară „Dizabilitatea naște Solidaritatea” lansată cu ocazia acestui eveniment are ca scop conștientizare și strângerea de fonduri în sprijinul copiilor cu autism pe tot parcursul lunii aprilie, lună dedicată copiilor diagnosticați cu autism și familiilor acestora.

Beneficiari fondurilor ce se vor strânge în urma campaniei vor ajunge la copiii diagnosticați cu Tulburări din Spectrul Autist din județul Bacău, copii ce vor beneficia de terapiile atât de necesare lor în cadrul Asociației „Betania” și a Parohiei Ortodoxe Lazaret Bacău.

Persoanele care vor să se implice în a asigura câteva minute de terapie pentru un copil cu autism, pot promova mesajul campaniei în comunitățile lor și pot face donații în bani într-unul din conturile următoare: RO79 RNCB 0026 0308 8182 0001 Parohia Ortodoxă Lazaret sau RO08 BACX 0000 0030 0916 2012 Asociația Betania cu mesajul: Campanie umanitară “Dizabilitatea naște solidaritatea”. (G. Iojă, asistent social)