În perioada 9 -12 martie 2021, în contextul Lunii pentru viaţă, Asociaţia „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja’’, în parteneriat cu Departamentul Pro-Vita al Protopopiatului Onești a desfăşurat o serie de activităţi cu caracter social, alături de tinerii voluntari din Asociaţia ATOR Oneşti.

Activitățile au debutatat cu o scurtă prezentare asupra importanţei implicării tinerilor în ajutorarea semenilor, dar mai ales a mamelor aflate în impas.

 Activitatea a continuat cu două ateliere handmade, unul de creat desene pro-viaţă (desene cu ajutorul cărora tinerii vor face un calendar) şi un atelier de confecţionat semne de carte manual.

În continuare, tinerii din ATOR Oneşti au vizionat un film cu tematică specifică, intitulat „Unplanned’’, film ce i-a sensibilizat şi i-a responsabilizat în atitudinea deschisă pe care trebuie să o aibă fiecare creștin în fața unei astfel de dificultăţi.

Programul s-a încheiat în ultima zi cu o scurtă sesiune de dezbateri asupra filmului vizionat.

Scopul acestui proiect este atât cel de a forma tineri pentru a pregăti, la rândul lor, acţiuni pro-viaţă, cât şi cel de a strânge fonduri pentru a ajuta o familie din comunitate, cu cinci copii, aflată în dificultate.

„Atmosfera a fost plăcută, fiind bucuroși să întâlnim tineri responsabili şi dornici să se implice în rezolvarea problemelor comunităţilor lor. Aceşti tineri, prin inocenţa şi pofta lor de a descoperi şi de a crea lucruri noi, ne motivează să continuăm această activitate începută şi să o promovăm mai departe în faţa altor tineri cu suflet mare. Creativitatea lor, ingeniozitatea, curiozitatea, entuziasmul,  sunt câţiva dintre factorii care ne motivează să investim în tineri”, a spus Oana Ariton, asistent social.

(Ioana Bitnic – Asistent social si Coordonator al Centrului de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Hârja)