Pe data de 1 Iunie 2020, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare – Hârja” a organizat un moment special pentru toți participanţii Centrului de zi pentru copii „Sfântul Dionisie Exiguul”.

Programul a început la ora 09.30 cu Sfânta Liturghie a copiilor şi cateheza susţinută de părintele Iulian-Ciprian Bertea, slujitor la Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău și cadru didactic. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de copii „Arhanghelos” al asociației de la Hârja. 

Sărbătoriţii au continuat programul cu jocuri şi voie bună, dansuri şi momente de karaoke, unde şi-au pus în valoare frumoasele voci care ne-au încântat de dimineaţă la Sfânta Liturghie. Punctul culminant s-a simţit mai apoi la atelierul de gătit clătite, când cei 30 de copii s-au „confruntat” cu o plită imensă în aer liber, în care au jonglat cu aluatul voioşi, dar cu o seriozitate de oameni mari, până la prepararea a 200 de clătite pe care le-au împărţit cu beneficiarii Complexului rezidenţial de persoane vârstnice – Hârja.

„Tortul copilăriei” a fost savurat cu multă bucurie de toți copiii prezenți, cântând cu elan „La mulți ani”! Copiii au primit iconițe cu Sf. Stelian și multe alte daruri.

Ziua s-a încheiat cu o vizionare a filmului animat „O poveste încâlcită” şi multe zâmbete largi şi îmbrăţişări din suflete de copii. (Ioana Bitnic – coordonator Centru de zi)