După urările de bun venit adresate de gazda evenimentului, Pr. Ilarion Mâță care a transmis arhiereștile binecuvântări al IPS Ioachim, domnul Lucian Bodor Președinte al Colegiului Asistenților Social din România, Filiala Bacău, coorganizator al evenimentului, a introdus oaspeții de seamă, pe domnul Prof. Doru Buzducea, Decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială,  Președinte al CNASR și pe domnul Cristian Roșu, unul din cei doi vicepreședinți ai Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

Au  urmat cele două prelegeri: Despre burnout: ce este burnout-ul, cum se manifestă, factori favorizanți (abordare teoretică explicând cum trairea psihologică se transpune în plan somatic) susținută de Ovidiu Bălean – Președinte Colegiul Psihologilor din România –  Filiala Bacău și Burnout-ul în serviciile sociale. Cauzele/factorii care generează apariția burnout –ului în serviciile sociale, prezentată de Radu Năforniță – Şef Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Bacău.

După pauza de prânz, s-a derulat ultima sesiune de prezentări susținută de Pr. Ilarion MâțăPreședinte Asociația “Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, cu titlul Strategii pentru prevenirea și gestionarea burnout-ului.  Lucrul în echipă, activitate practică derulate în cele 8 ateliere de economie socială și terapie ocupațională: Atelier de croitorie tradițională, Atelier de confecții și broderie populară, Atelier de lumânări decorative, Atelier de pictură, Atelier de sculptură, Brutărie și patiserie, Ferma de animale și Sera de legume. Mai mulți asistenți sociali, alături de beneficiari ai serviciilor sociale ale asociației de la Hârja, copii și bătrâni, au realizat echipe de lucru pentru a putea identifica rolul muncii în echipă și beneficiile acesteia în prevenirea burnout-utului.

Ziua a continuat exersarea lucrului în echipă și a alternativelor de relaxare  (jocuri, drumeție în pădure), acolo unde au descoperit că numai împreună putem reuși profesional, familial și comunitar.

Mai mulți asistenți sociali au dorit să participe duminică, în data de 25 iunie 2017 la Sf. Liturghie pentru a experimenta maniera în care un asistent social poate, alături de colegul său din aceeași profesie, să simtă că este aproape de nevoile și așteptările lui umane, prin rugăciunea comunității, Sf. Liturghie fiind locul, starea și trăirea cea mai potrivită unde probleme sunt preluate și rezolvate de Preasfânta Treime, modelul iubirii autentince dintre oameni.