În contextul îmbolnăvirii populației cu noul coronavirus (COVID -19), Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a întreprins multe activități de asistență socială și socio-medicală cu scopul limitării răspândirii pandemiei cu coronavirus și susținerea persoanelor vulnerabile  în această perioadă și nu numai.

            La nivelul instituției s-au înregistrat 927 de solicitări prin intermediul call center-ului Sectorului Eparhial de Asistență Socială și Medicală, telefoanelor de urgență ale DGASPC Bacău, emailului sau adresate la primăria de care aparține instituția, cu ajutorul a 10 voluntari:

  • 716 cazuri au fost rezolvate la nivelul instituției dintre care 112 cazuri au primit pachete alimentare în valoare de 7675 de lei, iar 604 cazuri au primit hrană caldă în valoare de 18.120 de lei;
  • 211 cazuri au fost rezolvate în parteneriat cu ONG-urile eparhiale sau cu alte instituții sociale ale statului.

Raportul financir este constituit din alocarea sumei de 45.519 lei pentru următoarele secțiuni: hrană caldă, Pachete alimentare, cumpărături de primă necesitate, Servicii medicale și donații aparatură medicală.

Toți cei interesați să sprijine acțiunile de asistență socială și socio-medicale ale Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja”, sunt rugați să apeleze la 0749666581 (call center al Sectorului de Asistență Socială si Medicală al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului), iar voluntarii se pot înscrie în programele de intervenție socio-medicală ale asociație la adresa de mail voluntariarb@gmail.com.

       Toate informațiile necesare și modalitatea de a sprijini financiar, cu produse alimentare sau igienico-sanitare și prin voluntariat social, se regăsesc pe website-ul Sectorului de Asistență Socială și Medicală al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului www.ajutamimpreuna.ro, pentru a sprijini unitățile sanitare, personalul medical și de îngrijire, voluntarii asociației, cât mai ales cele mai vulnerabile persoane din eparhie.

————

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare  Hârja” deține dousprezece centre sociale și 3 servicii licențiate: îngrijirea persoanelor vârstnice în centre socio-medicale, unitate de îngrijire a vârtnicilor la domiciul și centre de zi pentru copii. La acestea se adaugă mai multe centre de artă, cultură și spiritualitate, multiple activități de economie sociale și trei centre de tineret și voluntariat, în parteneriat cu colegiile naționale din Onești și cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, specilizarea Asistență Socială (Pr. Ilarion Mâță )